Vastuullisuus

Vastuullisuus Teknowarella

Olemme määrittäneet Teknowarella eettiset perusarvot, jotka muodostavat liiketoimintojemme selkärangan. Noudattamalla eettisiä arvojamme voimme varmistaa, että täytämme vastuumme työntekijöitä, tuotteita ja palveluja, asiakkaita ja ympäristöä kohtaan. Koska toimintamme keskiössä on suorituskyvyn jatkuva parantaminen, olemme kehittäneet vastuullisuusohjelman (Sustainability Management System), jonka avulla pystymme valvomaan ja järjestelmällisesti parantamaan vastuullisuutta.

Toimitusjohtajan sitoumus

Aina Teknowaren perustamisvuodesta 1972 alkaen yrityksen työntekijät ovat halunneet toimia eettisesti kestävällä tavalla. Yrityksen perustaja Kalervo Virtanen visioi mielessään kansainvälisen yrityksen, jonka perustan muodostavat asiakaslähtöisyys, tieto, tekninen osaaminen ja vahvat arvot.

Vuosien mittaan on tapahtunut paljon, ja valitettavasti maailman väkiluku, resurssien kulutus ja jätemäärä lisääntyvät koko ajan kasvattaen painetta niin työssä kuin henkilökohtaisessakin elämässä.

Vastauksena näihin haasteisiin noudatamme kaikissa globaaleissa toiminnoissamme vastuullisuusohjelmaa. Vastuullisuusohjelman avulla voimme toteuttaa keskitettyjä, mitattavia ja läpinäkyviä toimia, jotka edistävät sosiaalista, taloudellista ja ympäristöön liittyvää vastuullisuutta.

Perheyrityksenä me uskomme päivittäisiin toimiin työssä ja kotona. Menestys edellyttää kaikkien panosta – johdon, työntekijöiden, asiakkaiden ja toimittajien. Yhdessä pääsemme pidemmälle.

Kai Kauto

Teknowaren toimitusjohtaja Kai Kauto

Vastuullisuusohjelma – keskeiset suorituskykymittarit

Vastuullisuusohjelma on käytössä kaikissa toiminnoissamme ympäri maailman. Parannustoimien vaikutusten ja tehokkuuden seurantaa ja tunnistamista varten Teknoware on määrittänyt globaalit suorituskykymittarit (KPI) sosiaaliselle, taloudelliselle ja ympäristöön liittyvälle vastuullisuudelle. Vastuullisuuden KPI-mittarit määritettiin olennaisuusarvioinnin avulla. Teknoware valvoo yleisiä vastuullisuuden suorituskykymittareita maailmanlaajuisesti, ja lisäksi on joitakin toimipaikkakohtaisia KPI-mittareita toiminnan luonteen mukaan.

Ympäristövastuullisuus

Jätteen synnyn ja energiankäytön vähentäminen Teknowaren toimipaikoissa.

Sosiaalinen vastuullisuus

Ihmisoikeuksien kunnioittaminen, henkilöstön monimuotoisuus ja työntekijöiden hyvinvointi.

Taloudellinen vastuullisuus

Kiertotaloussuunnittelun ja -ratkaisujen edistäminen tuotteissamme, kierrätysraaka-aineiden hyödyntäminen sen ollessa teknisesti mahdollista sekä tuotteidemme kierrätettävyyden parantaminen.

Pronssitason EcoVadis-sertifikaatti

EcoVadis on maailman suurin yritysten vastuullisuusarvioija. EcoVadis-mitali on tunnustus yritykselle, jolla on näyttöä vastuullisuuden arviointiperusteet täyttävästä riittävän vahvasta vastuullisuusohjelmasta. Yrityksen saavutuksia verrataan EcoVadisin tietokannassa oleviin yli 100 000 yritykseen yli 175 maassa ja 200 toimialalla.

Vuonna 2024 Teknoware sai EcoVadisin vastuullisuusarvioinnissa pronssimitalin 35 prosentin parhaan yrityksen joukossa. EcoVadis-palkinto kiteyttää vastuullisuustyömme vaikutukset ja auttaa meitä tarkkailemaan edistymistä sekä kertoo asiakkaillemme meidän olevan kansainvälisessä vertailussa hyvin pärjäävä vastuullinen toimija.

Osallistuminen EcoVadisin vastuullisuusarviointiin vauhdittaa ja tukee vastuullisuustyöhön sitoutumista, työn käytäntöjä ja toteuttamista. Lisäksi se antaa selkeät suuntaviivat parannustoimille jatkossa. Yrityksen saama arviointi todistaa ja vahvistaa sitoutumisemme vastuulliseen toimintaan ja tukee tavoitteitamme. Teknowaren tavoitteena on parantaa tulevina vuosina järjestelmällisesti Ecovadis-luokitustaan.

Yhteiskunnallinen ja sosiaalinen vastuu

Yrityksen eettinen toimintaohje

Yrityksen eettinen toimintaohje

First Whistle -ilmoituskanava

First Whistle -ilmoituskanava

Tutustu Teknowareen

Vastuullisuus Teknowarella

Vastuullisuus Teknowarella

Töihin Teknowarelle

Töihin Teknowarelle

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja lue tuoreimmat uutiset: