NS DDZ: Nederländska NedTrain, Nederländerna

Kupolen i Pantheon inspirerar till en cirkelformad LED-lampa

Teknoware levererade innerbelysningen till tågen till renoveringsprojektet av Nederländernas DDZ-pendeltåg. Projektet var betydelsefullt eftersom det gällde en av de första grupperna med tåg som helt belystes med LED-lampor. Renoveringen utfördes av det nederländska företaget NedTrain och cirka 200 dubbeldäckade järnvägsvagnar var inblandade i projektet.

Ytterligare ett belysningskrav som måste uppfyllas i projektet var de nya designkraven, som endast kunde uppfyllas med hjälp av LED-lampor. Ett exempel är den mycket låga, cirkelformade lampa som är cirka en meter i diameter, som levererades som en del av projektet och som har hämtat inspiration från kupolöppningen på templet Pantheon i Rom. Den här lösningen kunde bara åstadkommas med LED-teknik i kombination med specialoptik.

Ett tiotal olika typer av belysning – varav den största använder 100 LED-lampor – levererades för att lysa upp järnvägsvagnarna. Teknoware använder matematisk modellering tillsammans med en mängd olika LED-lampor för att uppnå den färg på ljuset som krävs.

Kontakta oss

Kontakta våra experter på divisionen för järnväg på rail@teknoware.com för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig med alla dina behov inom rullande materiel.

Products and Solutions for Rolling Stock

Interior Lighting

Interior Lighting

Interior Solutions

Interior Solutions

Exterior Lighting

Exterior Lighting