Uusi automaattinen maalauslinja

Teknowaren Puolan tehtaalle uusi automaattinen maalauslinja

Teknoware Puolan tuotantotiloihin asennettiin uusi automaattinen märkämaalauslinja. Uusi maalauslinja tuo asiakkaille monia etuja – sen avulla voidaan parantaa tuotteiden laatua ja nopeuttaa toimituksia.

Maalauslinjan on suunnitellut puolalainen valmistaja, joka on erikoistunut maalausautomatiikkaan ja robotiikkaan. Linjaan kuuluu työkappaleen puhdistusasema, 3D-skanneri, maalausrobotti, kuivausalue, jossa on ilmankierto- ja suodatusjärjestelmä sekä monta hyllyä sisältävä kuivauslaite. Maalausrobotin päässä on viisi pistoolia – neljä oskilloivaan työhön ja yksi vaikeasti saavutettavien alueiden maalaamiseen. Kuivauskammion kapasiteetti vastaa perinteistä 130 metriä pitkää kuivaustunnelia.

Kun peräkkäiset maalausvaiheet yhdistetään yhdeksi tietokoneohjatuksi jaksoksi, saavutetaan lähes kokonaan automaattinen korroosiosuojausprosessi. Automaation ansiosta laatu on tasaista ja maalausprosessi on merkittävästi nopeampi.

Huomion arvoinen on myös prosessin tuuletus- ja lämmönvaihtojärjestelmä. Lämpöpumput pitävät kuivausyksikön lämpötilan ihanteellisella tasolla, ilmankäsittelylaite tehostaa tilan tuuletusta ja ilmanvaihtojärjestelmä ylläpitää asianmukaista painetta maalaamossa. Tällä ratkaisulla saavutetaan merkittävät energiansäästöt, kun tuotannossa syntynyt lämpö voidaan hyödyntää tilojen lämmittämiseen ilmanvaihtokanavien kautta.

Investoinnin myötä maalausprosessi on nyt kokonaan yrityksen omissa käsissä, mikä parantaa laatua, lyhentää tuotantoaikoja ja vähentää kustannuksia. Tämä näkyy Teknowaren asiakkaille kilpailukykyisenä hinnoitteluna ja lyhyempinä toimitusaikoina.

Lisätiedot:

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä Teknoware Puolaan sähköpostitse: poland@teknoware.com