Sisävalaistus

Junien, raitiovaunujen ja metrojen sisävalaistus

Teknowaren sisävalaistuksen ansiosta matkustamossa näkee hyvin ja ympäristö koetaan viihtyisäksi ja turvalliseksi. Hämärät tai huonosti valaistut alueet voivat tuntua matkustajista turvattomilta. Kun kaikkialla on riittävä valaistus, matkustaminen tuntuu turvalliselta ja miellyttävältä.

Meillä on kattava kokemus junien, raitiovaunujen ja metrojen korkealaatuisten sisävalaistusratkaisujen toimittamisesta. Teknowaren valaisimia, spottivaloja, LED-nauhoja ja muita valaistustuotteita käytetään suurnopeusjunissa, kevyen raideliikenteen junissa ja metroissa ympäri maailman.

Laajasta LED-valaistusratkaisujen valikoimastamme löytyy kaikentyyppisiä ja -kokoisia vaihtoehtoja sekä suoraan että epäsuoraan valaistukseen – tai näiden kahden yhdistelmään. Kun suunnittelemme uuden raideliikennekohteen valaistusta, mietimme parasta ratkaisua yhdessä asiakkaan kanssa. Junien sisävalaistuksen suunnittelussa käytetään apuna tehokasta 3D-mallinnusta, valaistustason simulaatioita, nopeita 3D-tulostettuja prototyyppejä sekä oikeankokoisia junamalleja.

Älykäs valaistuksen ohjaus

Valaistusta voidaan säätää luonnonvalon määrän ja sävyn mukaan käyttämällä neutraalia valkoista valoa aamulla, kylmempiä sävyjä päivällä ja lämpimämpiä valkoisen sävyjä illalla. Lisäksi voidaan säästää energiaa esimerkiksi säätämällä valotehoa alhaisemmaksi aurinkoisella säällä. Näin myös matkustajat nauttivat enemmän matkasta.

Älykäs valaistuksen ohjauksemme tarjoaa junaoperaattoreille lukemattomia mahdollisuuksia mukauttaa valaistus ympäristöön ja parantaa matkustuskokemusta valaistusta optimoimalla. Valaistus voi olla kirkkaampi päiväaikaan ja himmeämpi yöllä, ja valaistuksen avulla voidaan jopa ehkäistä tungosta tai juhlistaa erityistilaisuuksia muuttamalla väritystä urheilujoukkueen tai juhlapyhien mukaan.

Matkustajien ilahduttamisen lisäksi aktiivinen ja älykäs valaistuksen ohjaus tuo myös todellisia taloudellisia etuja. Sen avulla valaistuksen energiankulutusta voidaan vähentää jopa 50 prosenttia.

Sisävalaistusratkaisut

Päävalaistus

Päävalaistus

Valaistuksen hallinta

Valaistuksen hallinta

Sisävalaistuksen erikoisratkaisut

Sisävalaistuksen erikoisratkaisut

Tärkeimmät ominaisuudet

Säädettävät valkoiset sävyt

LED-valaisimien värilämpötila voidaan valita 3 000–5 000 K:n väliltä.

RGBW-värit

Säädä värisävyä tarpeiden mukaan.

Asteittainen tai PWM-himmennysohjaus

Valitse haluamasi himmennystapa.

Yö- ja tunnelma­valaistuksen vaihtoehdot

Mukauta valaistus saumattomasti ympäristöön.

Hätävalaistus­vaihtoehto

Integroituun valaistus­ratkaisuumme voidaan sisällyttää tarvittaessa hätävalaistus­ominaisuuksia.

Raideliikenteen ratkaisut

Sisärakenteet

Sisärakenteet

Ulkovalaistus

Ulkovalaistus

Ladattavat materiaalit

Ladattavat materiaalit

Asiantuntijat apunasi

Haluatko lisätietoja Teknowaren raideliikenteen tuotteista ja ratkaisuista? Kysy lisää myynniltämme: