Keskusakustojärjestelmien teknologiat

Keskusakustojärjestelmät

Keskusakustojärjestelmässä turva- ja opastevalaisimilla on yhteinen, keskitetty tehonsyöttö, joka sisältää myös turvavalokeskuksen yhteydessä sijaitsevan keskusakuston. Perusmuodossaan turvavalokeskuksen tehtävänä on normaalitilassa valvoa verkkojännitettä ja ylläpitää akkujen latausta, sekä syöttää virtaa jatkuvatoimisille valaisimille. Sähkökatkon aikana keskus syöttää kaikkia siihen kytkettyjä valaisimia akustoon varatulla energialla.

Keskusakustojärjestelmään liitettävät turva- ja opastevalaisimet ovat rakenteeltaan yksinkertaisempia ja edullisempia, koska niissä ei ole omaa varavoimalähdettä. Akkujen vaihto voidaan tehdä keskitetysti, ja järjestelmän käyttöön liittyvät toiminnot voidaan suorittaa käyttöpaneelin kautta.

Keskusakustojärjestelmä mielletään usein suurempien kohteiden ratkaisuksi, mutta kun huolto, valvonta, ylläpito ja muut tekijät otetaan huomioon, saattaa jopa parinkymmenen valaisimen järjestelmä olla kannattavaa toteuttaa keskusakustojärjestelmän avulla. Turvavalokeskusten yhteydessä käytettävien turva- ja opastevalaisinten tulee soveltua sekä vaihto- että tasajännitesyötölle. Kaikki turvavalokeskuksemme ovat standardin EN 50171 mukaisia.

Teknowaren teknologiat: keskusakustojärjestelmät


TapsaCtrl – osoitteellinen keskusakustojärjestelmä

Osoitteellinen keskusakustojärjestelmä on elinkaarikustannuksiltaan paras ratkaisu kiinteistön turvavalaistusjärjestelmän keskitettyyn tehonsyöttöön. Osoitteellisen keskusakustojärjestelmän etuna on se, että siihen kytkettyjä turva- ja opastevalaisimia voidaan valvoa keskitetysti akuston tilan lisäksi. Osoitteelliset keskusakustojärjestelmät soveltuvat pienistä, muutaman kymmenen valaisimen ja yhden turvavalokeskuksen järjestelmistä aina tuhansien valaisinten etävalvottuihin kokonaisuuksiin. Järjestelmä suorittaa vaaditut valaisin- ja akkutestit automaattisesti, joten ylläpito- ja huoltokustannuksissa saavutetaan merkittäviä säästöjä, varsinkin suurissa kohteissa.

Järjestelmän asennus on helppoa, sillä erillisiä datakaapeleita ei tarvita. Tieto osoitteellisen keskusakustojärjestelmän ja siihen liitettyjen valaisinten välillä siirtyy ryhmäkaapeleita pitkin. Myös käyttöönotto on sujuvaa, koska järjestelmä tunnistaa siihen kytketyt valaisimet automaattisesti.

Osoitteellinen järjestelmä on yhteensopiva ulkoisten moduuliemme ja etähallintaratkaisujemme kanssa. Ulkoiset moduulit mahdollistavat valaisinten erillisen ohjauksen paikallisen tarpeen mukaan, ja etähallintajärjestelmien avulla voidaan hallinnoida useita eri turvavalokeskuksia ja saada tiedot keskitetysti. Osoitteelliset keskusakustojärjestelmämme voidaan myös liittää kiinteistön omaan valvontajärjestelmään, jolloin turvavalaistuksen toiminta ja testaus ovat saumaton osa kiinteistön hallintaa.

Edut

  • Säästöä turvavalaistusjärjestelmän ylläpito- ja huoltokustannuksissa.
  • Älykäs järjestelmä, joka tallentaa valaisintiedot muistiin käyttöönoton aikana.
  • Yksittäisten valaisinten ja valaisinryhmien sekä akuston tilan valvonta.
  • Automaattisten valaisintestien suoritus asetusten mukaisesti.
  • Automaattiset akkutestit asetetun aikavälin mukaan.
  • Useita vaihtoehtoja valaisinten ohjaukseen ja järjestelmän etähallintaan.
  • Ryhmään voidaan asentaa jopa 32 valaisinta (EU:ssa asetus 20 valaisinta / ryhmä).
  • Täyttää standardit EN 50171 ja EN 62034.
Teknoware Emergency Lighting TapsaCtrl an addressable central battery unit
TapsaCtrl – osoitteellinen keskusakustojärjestelmä

Ei-osoitteellinen keskusakustojärjestelmä

Ei-osoitteellinen keskusakustojärjestelmä on hankintakustannuksiltaan edullinen ratkaisu kiinteistön turvavalaistusjärjestelmän keskitettyyn tehonsyöttöön.

Ei-osoitteellinen keskusakustojärjestelmä soveltuu pieniin tai keskisuuriin kiinteistöihin, joissa on mahdollista suorittaa järjestelmään liitettyjen valaisinten valvonta- ja kunnossapitotoimenpiteet manuaalisesti.

Kaikki keskuksen käyttöön liittyvät toiminnot voidaan tehdä keskuksen käyttöpaneelin kautta, kuten keskuksen akkukäytön testaus. Paneelista löytyvät myös merkkivalot akuston tilan seurantaan ja vikailmoituksille.

Edut

  • Säästöä turvavalaistusjärjestelmän huoltokustannuksissa.
  • Akkujen vaihto voidaan tehdä keskitetysti, sillä valaisimet eivät sisällä omaa akkua tai superkondensaattoria.
  • Kaikki keskusakustojärjestelmän käyttöön liittyvät toiminnot voidaan suorittaa käyttöpaneelin kautta.
  • Standardin EN 50171 mukainen.
Teknoware Emergency Lighting Non addressable central battery unit
Ei-osoitteellinen keskusakustojärjestelmä

Adaptiivinen turvavalaistusjärjestelmä

Valikoimassamme on myös adaptiivisia opastevalaisimia. Niiden avulla voidaan toteuttaa turvavalaistusjärjestelmä, joka mukautuu reaaliaikaisesti vaaran luonteen ja sijainnin mukaan. Ihmisiä voidaan esimerkiksi kieltää menemästä vaarallisiksi muuttuneille poistumisreiteille. Adaptiivisen järjestelmän tavoitteena on nopeuttaa evakuointia ja lisätä poistumisturvallisuutta. Lisätietoa saat turvavalomyynniltämme.


Turvavalaistuksen etähallinta

Turvavalaistuksen etähallinta helpottaa järjestelmän hallintaa. Sen avulla käyttäjä saa jatkuvaa reaaliaikaista tietoa turvavalaistusjärjestelmästä, ja suoritetut testit tallentuvat sähköiseen päiväkirjaan. Keskitetty etähallinta on saatavissa sekä keskusakusto- että yksikkövalaisinjärjestelmille. Etähallintajärjestelmä voidaan myös integroida osaksi kiinteistöhallintajärjestelmää tai toteuttaa pilvipalveluna.

Tutustu myös

Yksikkövalaisimet

Yksikkövalaisimet

Tuotenostot

Palvelut ja lisätiedot

Tekninen palvelu

Tekninen palvelu

Suunnit­telijat

Suunnit­telijat

Ladat­tavat mate­riaalit

Ladat­tavat mate­riaalit

Asiantuntijat apunasi

Haluatko lisätietoja turvavalaistuksen vaatimuksista tai Teknowaren turvavalaistustuotteista- ja ratkaisuista? Kysy lisää myynniltämme: